Κεφαλονιά: Οι 7 παραλίες που την καθιστούν παράδεισο

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ενας, ακόμη λόγος που η Κεφαλονιά παραμένει αξέχαστη στους ταξιδιώτες είναι οι παραλίες της. Ολες όμορφες και διαφορετικές, με πεντακάθαρα νερά, άλλοτε στα χρώματα του σμαραγδιού και άλλοτε του ζαφειριού.

Πηγή: iefimerida.gr
Παραλία Μύρτου

Πριν ακόμα κατεβείτε στην παραλία του Μύρτου, θα μείνετε άφωνοι από την ομορφιά. Αυτό που θα αντικρίσετε… δεν υπάρχει. Ο,τι και να έχετε διαβάσει γι’ αυτή την παραλία δεν μπορεί να αποτυπώσει, αυτό που θα αισθανθείτε κοιτώντας την.

Το καταπράσινο τοπίο συναντά μια τεράστια αμμουδιά και καταγάλανα νερά. Τα βράχια και οι γκρεμοί μοιάζουν να αγκαλιάζουν και να προστατεύουν αυτόν εδώ τον παράδεισο. Η ιδανική ώρα να βρεθείτε στην πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς είναι νωρίς το πρωί, όταν και συνήθως υπάρχει ησυχία.

Παραλία Άσσου
Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κεφαλονιάς και της χώρας, την Ασσο, μπορείτε να απολαύσετε τη βουτιά σας, στην βοτσαλωτή παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τα σπίτια. Το σκηνικό σαν παραμύθι, καθώς την ώρα που βρίσκεται μέσα στην θάλασσα, ξεδιπλώνετε μπροστά στα μάτια σας μια πολύχρωμη βεντάλια. Οταν βρεθείτε εκεί, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το βενετσιάνικο Κάστρο της Ασσου και να χαρείτε τη θέα.
Παραλία Ξι
Το όνομα δεν είναι διόλου τυχαίο, καθώς η παραλία της Κεφαλονιάς μοιάζει με το σχήμα του γράμματος «Ξι». Το τοπίο εδώ είναι εντελώς διαφορετικό χάρη στην κατακόκκινη άμμο και τα αργιλώδη βράχια. Στην παραλία μπορείτε να απολαύσετε ένα φυσικό σπα, καθώς ο άργιλος φημίζεται για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο δέρμα. Εάν βρεθείτε στην Ξι, μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Τότε, το τοπίο μεταμορφώνεται καθώς ο ήλιος λούζει την κατακόκκινη αμμουδιά.
Παραλία Πετανοί

Η ονομασία τους προέρχεται από την ομηρική λέξη «επηετανοί», που σημαίνει περιοχή με άφθονα νερά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι Πετανοί αποτελούν, μία από τις τοπ παραλίες της Κεφαλονιάς, και ορισμένοι ταξιδιώτες την συγκρίνουν με τον Μύρτο! Οι γκρεμοί στις δύο πλευρές μοιάζουν να «οχυρώνουν» την παραλία με το ψιλό βότσαλο και τα νερά που αλλάζουν χρωματισμούς.

Μικρό τιπ: Εάν επισκεφθείτε την παραλία, καλύτερα να παρκάρετε πιο ψηλά και να περπατήσετε, απολαμβάνοντας το τοπίο.

Παραλία Φώκι
Λίγο μακριά από το Φισκάρδο, η παραλία Φώκι της Κεφαλονιάς θα σας κλέψει την καρδιά. Γαλαζοπράσινα νερά βρέχουν έναν μικρό κολπίσκο, ο οποίος περιτριγυρίζεται από κυπαρίσσια και ελιές. Ονειρο! Το Φώκι πήρε το όνομά του από τις φώκιες Μονάχους-Μονάχους, οι οποίες συχνά εμφανίζονται στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου.
Παραλία Αντίσαμος
Η φήμη της παραλίας ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου χάρη στην ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι». Η παραλία με το άσπρο βότσαλο και τα καταπράσινα νερά αποτελεί ιδανικό τόπο να περάσετε ολόκληρη την ημέρα, έχοντας ό,τι χρειάζεστε. Οργανωμένη, απέραντη και καθαρή θα σας μείνει αξέχαστη.
Παραλία Κιμηλιά
Η παραλία Κιμηλιά βρίσκεται κοντά στο Φισκάρδο και πολλοί την ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Για να φτάσετε εκεί, πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο στο χωριό Γερμενάτα και να συνεχίσετε με τα πόδια από ένα μικρό μονοπάτι. Μπορεί να τρελαίνεστε για το περπάτημα, ωστόσο, ο κολπίσκος θα σας ανταμείψει. Βοτσαλωτός λούζεται από καταπράσινα νερά, ενώ η φύση στο backround οργιάζει.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *